OMGEVINGSVERGUNNING

Wanneer een ruimtelijke ontwikkeling of herinrichting mogelijk schadelijke effecten heeft op beschermde flora en fauna, is het verkrijgen van een omgevingsvergunning cruciaal. Als beschermde soorten of gebieden in het geding zijn, zijn vervolgstappen vereist om deze effecten te beperken of te compenseren. Ons team staat klaar om u te adviseren en begeleiden gedurende dit proces.

De vervolgstappen omvatten onder meer het implementeren van diverse maatregelen om de negatieve impact op flora en fauna te minimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld inhouden het ophangen van vleermuizenkasten, aanpassingen in het bouwproces, fasering van werkzaamheden, of het ongeschikt maken van verblijfplaatsen. Onze experts helpen u bij het identificeren en implementeren van de meest effectieve maatregelen voor uw specifieke situatie.

Daarnaast is het noodzakelijk om een formele omgevingsvergunning aan te vragen. Ons team begeleidt u door het proces van het indienen van de aanvraag en zorgt ervoor dat alle benodigde documentatie correct wordt ingediend.

Het is belangrijk om te beseffen dat het nemen van deze maatregelen en het verkrijgen van vergunningen tijd kan kosten. Afhankelijk van de uitkomsten van het aanvullende onderzoek kan dit proces enkele maanden in beslag nemen. Het is daarom raadzaam om hier tijdig rekening mee te houden bij het plannen van uw project.

Heeft u vragen over de vervolgstappen van een ecologisch onderzoek of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op. Onze ervaren adviseurs staan klaar om u verder te helpen en kunnen indien gewenst een offerte op maat voor u opstellen.

De heer Micha Gijsbers: m.gijsbers@bkk-advies.nl
Offerte aanvragen

Heb je vragen?
Neem contact op!

Contact